ЗБИРКЕ, КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ И ПИНТЕР - Yagi, Naoko (Наслеђе, 2009)
Преиспитивањем традиционалних жанровских дистинкција између драме, прозе и поезије, збирка краћих дела Харолда Пинтера Смрт, итд, укратко представља дело и рад „политички“ оријентисаног аутора у време када му је додељена Нобелова награда. У раду се разматра Конференција за новинаре, један од Пинтерових нацрта за позоришну представу, а у контексту поменуте доделе. Указивањем на чињеницу да једно драмско дело попут Конференције за новинаре може постати и „књижевно“ дело, или пак нешто што не подразумева искључиво позоришну продукцију, настојим да одредим у којој мери Конференција за новинаре представља Пинтера као политички оријентисаног аутора.