РЕЧЕНИЧНА ЕКСПРЕСИВНОСТ СА СТАНОВИШТА СИНТАКСЕ И СТИЛИСТИКЕ: ТЕОРИЈСКО-ТЕРМИНОЛОШКИ ПРИСТУП - Јовановић, Јелена (Наслеђе, 2007)
У раду се – са становишта синтаксе и стилистике – разматрају различите форме експресивних конструкција, а њихова варијантност објашњава се као померање у интенционалном садржају.