О ТИПОВИМА ГОВОРА У РОМАНУ ГОСПОЂА БОВАРИ ГИСТАВА ФЛОБЕРА - Милашиновић, Милица; Глишић, Марија (Наслеђе, 2015)
Предмет нашег рада јесте издвајање и описивање свих типова туђег говора, заједно са њиховим модификацијама у Флоберовом најпознатијем роману Госпођа Бовари. Настојимо да покажемо како различити типови управног и неуправног говора стоје у међуодносу, постижући на тај начин одређени наративни ефекат у креирању Флоберовог романескног света. Испоставиће се да посебну улогу при томе добија слободни неуправни говор као специфични литерарни поступак, који помаже Флоберу да дочара унутрашњи свет својих јунака.