ОТВОРЕНО ДЕЛО И ХИПЕРТЕКСТ - Живковић, Душан Р. (Наслеђе, 2007)
У раду се разматрају основне идеје, као и развој теорије отвореног дела Умберта Ека, у контексту наговештаја стварања хипертекстуалне књижевности. Идеја отворености значења остварује се у интерактивном окружењу путем динамичности форме, амбигвитета и полифоније значења.