ДВА ОЛИМПСКА ПОРТРЕТА - Арсенијевић, Јелена (Наслеђе, 2004)
Сви богови у оквиру грчког пантеона углавном су приказивани уз четири атрибута: ономастике (имена, надимка, епитета), ствари, животиње и биљке. Хомерови богови поред четири наведене карактеристике, су и просторно одређени и једноставно је замислити њихове ликове. Захваљујући слободи приказа као једној од главних одлика хеленске религије, Хомер ће кроз своје епове постепено обликовати занимљиве портрете олимпских богова који нам и данас говоре понешто о њима.