ИЗУЧАВАЊЕ ПИНТЕРА - Hollis Merritt, Susan (Наслеђе, 2009)
Сузан Холис Мерит, аутор дела Пинтер у драми: критички приступ и драме Харолда Пинтера и уредник библиографског издања под насловом Критички огледи о Пинтеру, даје краћи осврт на ток своје академске каријере изучавања Пинтера, а коју је отпочела након што се први пут сусрела са њујоршким премијерама комада Повратак и Рођенданска журка у периоду од 1967. до 1968. године. Ауторка пише о свом накнадном сусрету са Харолдом Пинтером и доводи у везу одређене моменте сусрета са подацима из Архива Харолда Пинтера у Британској библиотеци, као и своје позније сусрете са представом и филмом Пинтера као драмског писца, сценаристе и глумца са својим публикацијама, односно са публикацијама осталих проучавалаца његовог дела.