ФРАЗНИ ГЛАГОЛИ СА UP И ЊИХОВИ ПРЕВОДНИ ЕКВИВАЛЕНТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ - Јовановић, Маја (Наслеђе, 2010)
Циљ овог рада је да покаже фреквентност преводних еквивалената фразних глагола са партикулом up код студената енглеског језика. У истраживању су учествовали студенти треће и четврте године енглеског језика и књижевности на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Подаци су прикупљани помоћу упитника. Упитник је садржао четрдесет реченица у којима је употребљен по један фразни глагол са партикулом up, које су ученици преводили на српски језик. Очекивани резултати преводних еквивалената су били да су перфективни глаголи знатно фреквентнији од имперфективних глагола, што је истраживање и потврдило.