УПОТРЕБА ЖАРГОНИЗАМА УМЕСТО ОПИСНИХ ПРИДЕВА У ГОВОРУ ГИМНАЗИЈАЛАЦА У ВРАЊУ - Русимовић, Тања З. (Наслеђе, 2010)
У раду се анализира утицај омладинског жаргона већих и урбанијих средина на мање, провинцијске; као и утицај жаргона на стандардни језик, тј. употреба жаргонизама уместо описних придева. Анализа показује да су најфреквентнији они жаргонизми који нису семантички издиференцирани и који своју семантику добијају тек у одређеном контексту, тј. уз појам на који се односе, те тако говор младих постаје непрецизан.