О ПИСАЊУ ЕСЕЈА - Миленковић, Бранка Л. (Наслеђе, 2004)
Говори се о задатку нимало лаком: треба водити студенте на њиховом напорном путу ка стицању адекватне способности писања. Наглашен је неоспорни напор наставника да студентско искуство учења доведе у оквире који ће, са тачке гледишта студента, бити релевантни.