ДЕРИВАЦИОНО ГНЕЗДО ЛЕКСЕМЕ КУЋА: ТВОРБЕНО–СЕМАНТИЧКА АНАЛИЗА - Ђуровић, Сања (Наслеђе, 2004)
Деривационо гнездо лексеме кућа анализирано је на корпусу који је прикупљен из РСАНУ и РМС. Грађа је анализирана с творбено–семантичког аспекта. Полази се од суфиксалне творбе и деривати су детаљно анализирани, а сложенице и речи настале префиксацијом анализиране су обједињено. Резултати творбено–семантичке анализе целог деривационог гнезда лексеме кућа дати су у закључку и истакнуте су творбене и семантичке правилности које су присутне.