УЧИМО ДА ЧИТАМО, ЧИТАЈМО ДА БИСМО НАУЧИЛИ: (Настава читања на енглеском језику у 2. и 3. разреду основне школе) - Матић, Маријана Д. (Наслеђе, 2006)
Читање је сложен развојни и когнитивни процес. Улога наставника у почетним фазама читања на енглеском као страном језику у нижим разредима основне школе је од огромног значаја. Неопходно је да наставник добро познаје све технике које ће у настави применити, а да истовремено увек пред собом има и главни циљ - стварање доживотних љубитеља читања. Овај чланак садржи технике наставе читања, начине овладавања ситуацијом и нека решења могућих фрустрација наставника.