НЕКИ НОВИ КЛИНЦИ: УКРАЈИНСКА КЊИЖЕВНОСТ ПОСТ-ПОСТМОДЕРНОГ ДОБА - Татаренко, Ала (Наслеђе, 2006)
У чланку су скицирани књижевни портрети популарних украјинских писаца најмлађе генерације (Љупка Дереша, Тање Маљарчук и Ирене Карпе). Анализа њихових најновијих дела пружа занимљив материјал за истраживање поетике нове генерације украјинских пост-постмодерниста.