ДА ЛИ ЈЕ АВГУСТИН ПОЧИНИО ГРЕХ ПРОТИВ ЉУБАВИ? ИСПОВЕСТИ В. С. ВИТА БРЕВИС - Ахметагић, Јасмина (Наслеђе, 2012)
У тексту се промишља дијалог који Јустејн Гордер води са Августиновим Исповестима у свом роману Вита Бревис. Сучељавање ова два текста омогућава преиспитивање мотивације, али и система вредности и разумевања Апсолута њихових приповедача.