УВОД У ПРОУЧАВАЊЕ РЕЦЕПЦИЈЕ ПОЕТСКОГ ОПУСА ЏОНА ДАНА - Бубања, Никола М. (Наслеђе, 2007)
У тексту се даје осврт на рецепцију поезије Џона Дана у Енглеској, а затим се истражује пријем његове поезије у домаћој књижевној (стручној и читалачкој) јавности, чиме се чине први кораци у истраживању рецепције поезије Џона Дана код нас. Резултати истраживања показују постојање одређеног, премда недовољног, степена познавања Данове поезије код нас.