О НАРАТОЛОГИЈИ (НАРАТИВИСТИЦИ) ДАНАС - Симић, Радоје; Јовановић Симић, Јелена (Наслеђе, 2014)
Наратологију аутори схватају као полазиште за своја вербатолошка истраживања. У овом раду представљен је наратолошки научни програм као нека врста уводних поставки које потребују извесне допуне и исправке.