УСМЕНА БАЈКА О ПЕПЕЉУГИ У КЉУЧУ ТРАДИЦИОНАЛНЕ КУЛТУРЕ И ПОЕТИКЕ ВАРИЈАНТЕ (ЗАПИСИ ВУКА КАРАЏИЋА И МИЛИЦЕ СТОЈАДИНОВИЋ) - Шаранчић Чутура, Снежана (Наслеђе, 2014)
Варијанте усмене бајке о Пепељуги, по записима Вука Стефановића Караџића и Милице Стојадиновић Српкиње, разматрају се са аспекта морфолошких особености усмене бајке, семантике елемената традиционалне културе и религије, обредног и обичајног поступања, те посебности које произилазе из различитих сензибилитета казивача/записивача, различитог културолошког миљеа из ког су поникле, различитог контекста у ком су објављене.