МУЛТИКУЛТУРАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ У ИНТЕГРАТИВНОЈ НАСТАВИ - Кнежевић, Мара; Нађ Олајош, Александар (Наслеђе, 2015)
Полазећи од значаја мултикултуралности и потребе за њеним развојем, у раду су истакнуте могућности мултикултуралног образовања кроз наставни процес. Наиме, пошло се од чињенице да савремена настава не поклања довољно пажње развоју мултикултуралности, тј. да су друштвена разноликост, богатство култура, језика, обичаја, традиције слабо заступљени у наставним програмима. у том смислу, посебно су апострофиране претпоставке развоја мултикултурализма кроз садржаје интегративне наставе језика, књижевности и верске наставе. у светлу наведених поставки, закључује се да, сходно захтевима савременог мултикултуралног друштва, васпитно-образовни систем мора трагати за новим идејама и решењима у интегративној настави, заснованој на корелацији и интеграцији наставних садражаја, те да имплементирање мултикултуралног образовања у наставни процес, наставу чини пријемчивом и занимљивом савременом ученику.